HomeOver onsDirigentPianistContactVerslagenArchiefLeden

Over ons...

In januari 1989 waren enkele enthousiaste zangers en zangeressen uit Meppel van mening dat er wel behoefte bestond aan een algemeen gemengd koor met op het repertoire zowel licht klassieke als moderne muziek. Op 24 januari 1989 werden de Melody Singers, toen nog Richard Singers, opgericht. Momenteel staat het koor onder leiding van dirigente Svetla Anastasova en wordt begeleid door concertpianist Tjako van Schie. Tjako is tevens de maker van onze website.


Om regelmatig te laten horen dat we weer flink geoefend hebben, geven we regelmatig concerten - soms alleen, soms met andere musici of koren samen. Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in de DoReKerk in het centrum van Meppel (Vledderstraat 20, Meppel). Het repertoire van de Melody Singers beslaat, geheel in lijn met de statuten, een breed muzikaal spectrum:

Zowel Nederlandstalig als Engels- en Duitstalige muziek staat op dit moment op het repertoire van het koor.
Naast de wekelijkse repetities organiseert de feestcommissie jaarlijks een gezellige avond in mei/juni. De laatste repetitie voor kerst wordt een speciale kerstavond georganiseerd met kerstmuziek en natuurlijk met een hapje en een drankje. Het nieuwe jaar wordt op de eerste repetitie in januari ingeluid met champagne waarmee het nieuwe muzikale jaar feestelijk begint.