Lees meer...

 

 

lijn

 

Verslag jubileumconcert

Op zaterdag 20 maart 2010 vierden de Melody Singers Meppel hun 20-jarig jubileum met een zeer geslaagd concert. In Schouwburg Ogterop liet het koor, onder leiding van dirigent Ronald Kreuk, horen dat het van vele markten thuis is. Als gastkoor maakte ook Con Amore uit Oosterhesselen deel uit van dit prachtige, fraai geprogrammeerde concert.

Voor een bijna uitverkochte zaal werd de avond sfeervol geopend met het prachtige, verstilde “Calme des Nuits” van Saint-Saëns. Beide koren werden hierin begeleid door Claqueur, het strijkers ensemble, waardoor het stuk een bijzondere klank kreeg. De belichting, verzorgd door Experience, zorgde voor de bijpassende nachtelijke nevel. Een verrassende opening. Vervolgens werden vier Nocturnes van Mozart ten gehore gebracht door Con Amore, vier prachtige liederen. Met de volledige bezetting van beide koren werd daarna wervelend de medley “Als de rook om je hoofd is verdwenen” van Boudewijn de Groot neergezet, een enorm contrast tussen de klassieke werken.

Deze medley werd opgevolgd door het ”Adagio for strings” van Samuel Barber meeslepend gespeeld door Claqueur. Daarna werden twee opera stukken van Verdi, het Zigeunerkoor en het Slavenkoor, enthousiast vertolkt door de leden van beide koren.

De Hongaarse dansen, uitgevoerd door Claqueur brachten de bezoekers in feestsfeer, waarna Con Amore met de ode aan de Muziek “Troesterin Musik” van Bruckner hun bijdrage aan het jubileumconcert van de Melody Singers Meppel afsloten. Concertpianist Tjako van Schie, de vaste begeleider van het koor, verrukte het publiek met een virtuoos gespeelde Ballade opus 23 in g-moll van Chopin, een indrukwekkende afsluiting van het eerste deel van het concert.

Het tweede deel van het concert was volledig gewijd aan filmmuziek. Cinemagic, zes blokken filmmuziek vanaf de jaren 30 tot 90 uit de vorige eeuw. Achtendertig melodieën met elk hun eigen klank, ritme en uitstraling. Een spetterend optreden met vaart en enthousiast gezongen door de Melody Singers. Een fleurig uitgedost koor op het podium met op de achtergrond filmbeelden, die pasten bij de door het koor vertolkte nummers. De filmbeelden waren door FilmCrew4 uit Meppel in opdracht van het bestuur gemaakt en het eindresultaat maakte het plaatje op het toneel af. Bij de muziek van Cinemagic werd het koor begeleid door het jazz ensemble The Postmans, waardoor het geheel nog meer schwung kreeg. Het totaal van koor, jazzensemble, filmbeelden en de belichting door Experience zorgde voor een zeer geslaagde afsluiting van dit jubileumconcert van de Melody Singers Meppel.
Na afloop van het concert was er in de Foyer nog een gezellige afterparty, die duurde tot in de kleine uurtjes.
Ruim een jaar hard werken werd beloond met een zeer succesvol concert, waar zowel koor als dirigent Ronald Kreuk en pianist Tjako van Schie met veel vreugde op kunnen terugkijken.