zijmenuutje

 

Zie ook:

Terug naar:

 

lijn

 

Verslagenpagina

 

Op zondag 26 april gaven de Melody Singers Meppel een sprankelend Lenteconcert in de Nederlands Hervormde kerk in IJhorst. Voor een volle kerk vertolkte het koor, onder de inspirerende leiding van dirigent Ronald Kreuk, een gevarieerd programma. Na een bijzonder opgezette introductie, met als ouverture flarden uit het programma door de solisten Tjako van Schie op de piano en door Adriaan Stoet en Lucas Kreuk op viool, werd gestart met de operette "Im Weissen Rössle", vrolijke muziek die het koor met verve bracht.
Adriaan Stoet en Tjako van Schie brachten de sfeer in een geheel andere stemming met de indrukwekkende "Hebrew Melody" van Isidor Aachron gevolgd door de "Sonate in e-Kl KV 304" van Wolfgang Amadeus Mozart.
Het programma werd vervolgd met een compilatie van de filmmuziek van "The Sound of Music". Lekker in het gehoor liggende, herkenbare muziek, door het koor gezongen met een prachtig intermezzo door de violisten Adriaan Stoet en Lucas Kreuk, die samen de titelsong vertolkten.
Na de pauze delen uit de "West Side Story", liefdevolle nummers afgewisseld met de dreigende tonen van de strijd tussen de rivaliserende bendes, de "Jets" en de "Sharks". De liefdesgeschiedenis tussen Tony en Maria met daarin het prachtige duet " Make of our hands one hand, make of our hearts one heart", werd met veel gevoel en emotie door het koor gezongen.
Hierna volgde een virtuoos  solistisch intermezzo met 3 swingende "Preludes" van Gershwin door pianist Tjako van Schie, waarna violist Adriaan Stoet, begeleid door Tjako van Schie het lied "It ain't necessarily so" van Gershwin ten gehore bracht.
Als afsluiting had dirigent Ronald Kreuk drie delen uit de bundel "Broadway" geselecteerd, muziek die het koor, ondanks de vele en lastige teksten en tempowisselingen, goed gezongen voor het voetlicht bracht.
Het enthousiaste applaus van het publiek zorgde nog voor een toegift, "The Lonely Goatherd", het jodellied uit "The Sound of Music", waarmee Ronald Kreuk het koor uiterst bekwaam en probleemloos naar het einde van het concert loodste.

Eerste impressie van ons goed ontvangen Lenteconcert met thema "The Sound of Music".
Impressie Lenteconcert 2015, 26 april, foto Daan Prest

25 jaar bestaat het koor de Melody Singers Meppel en na de twee succesvolle concerten in november 2013 wordt momenteel hard gestudeerd op het repertoire voor het concert in het voorjaar van 2015. Herkenbare muziek uit de vorige eeuw. Wie kent niet de prachtige, voor velen zeer herkenbare songs uit West Side Story. De musical die momenteel in Carré loopt is ook een ode aan het succes van destijds. Er is voor het koor een fraaie Choral Suite gekocht, met daarin de meest bekende songs uit de film. En daarnaast zal ook de filmmuziek van The Sound of Music een onderdeel vormen van het programma. Aangezien het koor ook altijd met veel enthousiasme operettemuziek zingt is ook Im Weissen Rössle een onderdeel van het nieuwe repertoire.

Intussen is het koor steeds op zoek naar nieuwe leden. In alle stemgroepen is ruimte voor nieuwe zangers en zangeressen. In de voorbereidingen naar het concert staan in de winter nog twee studiedagen gepland en deze studiedagen zijn voor nieuwe leden altijd zeer waardevol.  Dus stap nu in, kom meezingen op de repetitieavond. De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Scola Vocalis, aan de Oosterboerweg in Meppel.

Voor meer info: Clara Hofstra, voorzitter, tel. 06-23197601.

Eind januari bestonden de Melody Singers Meppel 25 jaar en dat heeft het
koor natuurlijk met taart en een drankje gevierd. Maar dit was ook het
moment om, na de twee geslaagde concerten in november eind 2013, te starten
met nieuw repertoire.  De concertcommissie, bestaande uit dirigent Ronald
Kreuk, pianist Tjako van Schie en voorzitter Clara Hofstra, hebben daarvoor
hun keuze laten vallen op een compilatie uit de prachtige operette Im
Weissen Rössl
  en de populaire filmmuziek van The Sound of Music. Ook recent is de West Side Story in het repertoire opgenomen. Heerlijk voor het koor om te zingen en voor het publiek ongetwijfeld een feest van herkenning.

Nu is het dan ook het moment voor nieuwe leden om in te stappen en deze
nieuwe muziek van begin af aan mee in te studeren. Het koor zoek leden voor
alle stemgroepen. Maar een uitbreiding van de bas- en tenorpartijen is zeer
wenselijk vooral gezien de belangrijke rol van de mannen in Im Weissen Rössl.

De Melody Singers repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het
gebouw Scola Vocalis, Oosterboerweg 11 in Meppel. Neem alvast eens een
kijkje op de website: www.melodysingersmeppel.nl

Voor meer info: Clara Hofstra, voorzitter: 06-23197601

Melody Singers Meppel wenst u een goed, gezond en gelukkig 2014!Foto va het najaarsconcert 2011

 • Rommelmarkt MSM 28 september 2013 - foto's • 20 april 2013: Melody Singers Meppel traden op in Meppeler Muziekfestival

  Het gemengd koor Melody Singers Meppel heeft zaterdag 20 april een geslaagd optreden verzorgd tijdens het Meppeler Muziek Festival. Het koor bracht drie blokken met zeer gevarieerd repertoire ten gehore. Na de prachtige vijf Nocturnos van Mozart werd met veel enthousiasme de Medley van Boudewijn de Groot gezongen en als afsluiting volgde deel drie uit het album Cinemagic, leuke, vlotte filmmuziek. Dirigent Ronald Kreuk leidde het koor vakbekwaam en enthousiast door het programma en Tjako van Schie begeleidde het koor virtuoos op de piano.

   

  2013-04-20 13.13.47.jpg
  De PR commissie had weer een fraaie PR tafel ingericht met informatiemateriaal en een mooie powerpoint van de hand van Tjako van Schie.
  2013-04-20 13.37.17.jpg
  De dirigent Ronald Kreuk en pianist Tjako van Schie kunnen, mede dankzij hun onvermoeibare inzet voor het koor, terugkijken op een geslaagd optreden. • Geslaagde studiedag 9 maart 2013 samen met Con Amore Oosterhesselen
  Studiedag Melodysingers Meppel met Con Amore in Kerk Oosterhesselen op 8 maart 2013

  Het gemengd koor de Melody Singers Meppel is al druk bezig met de
  voorbereidingen voor de twee concerten die het koor samen met Con Amore uit
  Oosterhesselen op 2 en 3 november 2013 zullen geven. In de prachtige kerk van
  Oosterhesselen werd afgelopen zaterdag  van 10 uur 's morgens tot 4 uur s'
  middags het gezamenlijke repertoire bestudeerd onder leiding van de dirigent
  van beide koren, Ronald Kreuk.

  Voor deze twee concerten, een in IJhorst en een in Sleen, worden speciaal
  muziekstukken, die gecomponeerd zijn door Nederlandse componisten,
  geprogrammeerd. De Zilvervloot, een voor iedere Nederlander bekend lied, is
  namelijk ook in een speciale achtstemmige koorversie bewerkt door Jean-Paul
  Byloo en vormt een uitdaging voor beide koren. Maar ook het nummer Pierlala
  en Een vrijer aan zijn deur in een speciale koorbewerking zijn bijzondere
  stukken en worden door de koorleden met veel enthousiasme gezongen.
  Daarnaast staat het door Ton de Leeuw in de vorige eeuw geschreven Misa
  Brevis op het repertoire. Het stuk werd tijdens de studiedag op het
  kerkorgel begeleid door concertpianist Tjako van Schie en klonk
  indrukwekkend. Na zes uur hard werken konden de dirigent en de koorleden
  terugkijken op een zeer geslaagde studiedag.
  Tjako van Schie speelt orgel • Kerstbijeenkomst 18 december 2012
  kerstviering 2012

  Dinsdagavond 18 december sloot het koor 2012 af met een gezellige Kerstavond. Vanaf half zeven waren de eerste leden aanwezig om het gebouw in Kerstsfeer te versieren.  Vanaf 19.00 uur werden de koorleden verwelkomd met koffie of thee en een lekkere, door de leden zelf gebakken kruidkoek of cake of een lekkere bonbon. En ALLE  leden waren present, inclusief de dirigent.

   Daarna werden vier teams samengesteld voor een spelletjesronde.  Vooral het spel van Paul de Leeuw veroorzaakte veel hilariteit, maar ook het memory spel, een speciale versie “oud en nieuw” werd fanatiek gespeeld. Hierna was het tijd voor een drankje met een hapje. Nou ja, hapje! De leden hadden thuis zoveel lekkernijen klaar gemaakt dat het bijna een maaltijdvervanger was.  Een compleet buffet stond klaar. Een compliment hiervoor is zeker op zijn plaats.
  kerstavond 2012

  Daarna moest natuurlijk het tot nu toe ingestudeerde Kerstrepertoire gezongen worden. Met Ronald Kreuk, de dirigent van het koor, aan de piano zongen de leden uit volle borst de nieuwe liederen. En dat beviel zo goed dat ook nog een aantal nummers uit het oude Kerstmapje gezongen werd.

  Als afsluiting werd er nog genoten van een drankje en om 10.00 konden de leden aan de afwas.
  Het is altijd weer verrassend dat alles zo snel weer is opgeruimd. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij, waarna de voorzitter Clara Hofstra de avond kon afsluiten met een dankwoord voor de organiserende dames Callista van Halen, Anna van Dijk en Karin van den Hoek.

  De komende twee weken is er geen repetitie. Op dinsdag 8 januari start het koor weer met Nieuwjaarsbubbels en daarna weer gewoon lekker repeteren!

  Ik wens iedereen fijne feestdagen en we maken samen van 2013 een fijn muzikaal jaar.

  Clara Hofstra
  Voorzitter • 2 oktober 2012 - Optreden Melody SIngers Meppel in Irenehuis Meppel

  Het gemengd koor de Melody Singers Meppel  verzorgde een enthousiast optreden in het Irenehuis. De bewoners werden verrast met een breed scala aan muziek.
   
  In het eerste deel van dit optreden werden drie mooie klassieke kerkelijke liederen ten gehore gebracht:  Het Ave Maria van Bach-Gounod en het Ave Verum en Ave Maria van Elgar.
  Daarna kon het publiek genieten van de prachtige Nocturnos  van Mozart, deel  1, 2, 3 en 4.
  Als afsluiting van het eerste gedeelte werd een compilatie gezongen van de muziek van Boudewijn de Groot, waarin de overbekende nummers ”Testament, Meneer de President en Het land van  Maas  en Waal” zijn opgenomen. Met veel  verve werden de nummers,  onder leiding van dirigent Ronald Kreuk en begeleid door concertpianist Tjako van Schie, uitgevoerd.  

  In het tweede deel van de avond werd na deze fraaie klassieke muziek een selectie uit de bundel  filmmuziek “Cinemagic”. Deze filmmuziek, daterend  uit de jaren 1930 tot 1990, geeft een mooi overzicht van de vele prachtige songs, die geschreven zijn voor de films uit die periode.“Cinemagic” bestaat uit zeer gevarieerde songs, zowel ritmisch als melodisch. De Melody Singers zingen deze grote hoeveelheid verschillende nummers met veel enthousiasme en plezier. Het publiek genoot zichtbaar!
  (Zie ook de flyer)
  Melody Singers Meppel treden op in Irenehuis Meppel, okt 2012
  Kiekje van concert in Irenehuis door Melody Singers Meppel
  Zie ook dit kranteknipseltje.

 • Zeer geslaagde Open Repetitie Melody Singers Meppel

  Op de eerste repetitie na de zomervakantie (20 augustus) hielden de Melody Singers een Open Repetitie. Twee mannen en vijf vrouwen kwamen op dinsdagavond van 20 tot 22 uur meeluisteren en waar mogelijk zelfs ook al meezingen met het gemengde koor uit Meppel.

  Het koor is druk bezig met de voorbereidingen van de twee concerten samen met Con Amore uit Oosterhesselen op 2 en 3 november, in Sleen en in IJhorst. Eventuele nieuwe leden krijgen allemaal een vrijkaartje voor het concert in IJhorst. Onder leiding dirigent Ronald Kreuk, die ook Con Amore dirigeert, lieten de Melody Singers een zeer gevarieerd deel van het repertoire horen: filmmuziek uit Broadway, een deeltje van Missa Brevis en tot slot de Nocturnos van Mozart. Pianist Tjako van Schie begeleidde het koor deze speciale repetitie  en de gasten hebben genoten van een geslaagde repetitieavond.

  Nieuwe leden, in alle stemgroepen, zijn van harte welkom en elk nieuw lid dat nu nog aansluit bij de Melody Singers ontvangt een vrijkaartje voor het concert van zondag 3 november a.s.  

  Voor meer info kunt u altijd bellen met 06-23197601.

  geslaagd Open Huis Melody Singers Mepel, 20 augustus 2013

 • 8 september 2012 - 15.40 – 16.20 uur Grote of Mariakerk Meppel
  Melody Singers traden op tijdens de culturele Uitdag in Meppel o.l.v.. Tjako van Schie.
 •  

  Gezongen werden de volgende stukken:
  Nocturnos - Mozart
  Medley - Boudewijn de Groot
  Cinemagic! deel 3: "Where do I begin" - Mac Huff

  Stand Bord Stand

  Tijdens de Meppel Uitdag werd ook flink reclame gemaakt voor ons sterrenvriendenplan met maarliefst twee stands, één buiten voor de kerk, en één in de kerk.

  Verslag van de voorzitter:

  We waren om 12.00 uur, al voordat de koster aanwezig was, in de kerk present om onze PR neer te zetten. En zoals op de foto’s op onze website is te zien: helemaal gelukt. Een tafel met laptop met powerpoint en PR materiaal in de kerk en buiten midden in de Hoofdstraat een stand met laptop met onze DVD van ons laatste concert, een gezellige grabbelton plus info materiaal.

  Het was een succesvol gebeuren: fijn gezongen, vooral ook met enthousiasme! Ik denk dat iedereen die meegedaan heeft, genoten heeft! Wat ik aan reacties gehoord heb, was dat de Nocturnos het mooist waren. Dus we krijgen weer bevestigd wat wij denken: dit kunnen we het best.

  Maar het totale optreden was geslaagd en we hadden mooi veel mensen in de kerk zitten en we zijn zeker goed zichtbaar geweest.

  Tjako, heel erg veel dank voor je dubbele inzet, je hebt ons er prima, zonder problemen, doorheen geloodst.
  Achteraf kan ik alleen maar constateren dat het een goede keus is dat we meegedaan hebben ook al vind ik het bijzonder jammer dat onze vaste dirigent Ronald er deze keer niet bij kon zijn. Ik hoop dat dat de volgende keer wel lukt natuurlijk.

  Tot slot: een bedankje voor iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft om dit optreden te laten slagen. En zonder iemand te kort te willen doen: Callista en Ans waren de hele middag present en zonder hen hadden we het niet zo perfect kunnen realiseren!

  Clara Hofstra
  Voorzitter Melody Singers Meppel


  Zie ook de RTV-impressie van de Meppeler Uitdag op youtube