zijmenuutje

 


Con Amore op 25 april 2010 tijdens hun 25-jarig jubileum
lijn

 

Con Amore

Con Amore verleende op 20 maart 2010 haar medewerking aan het grote concert van de Melody Singers in Schouwburg Ogterop in Meppel.

Het gemengd zangkoor Con Amore is op 5 april 1985 opgericht als “Kerkkoor Oosterhesselen”. Het werd ruim 9 jaar geleid door dirigent Victor van der Laan en daarna 10 jaar door Marjan Okken. Het koor legt zich toe op gevarieerde muziek van licht tot klassiek repertoire. Om niet verward te worden met de bestaande cantorij is de naam later gewijzigd in “Con Amore”, maar de binding met de mooie sfeervolle kerk van Oosterghesselen bleef bestaan. Zo draagt Con Amore ieder jaar bij aan de kerkdienst in de kerstnacht en streeft het koor ernaar om minimaal 1x per jaar een feestelijk concert te verzorgen.

De huidige dirigent Ronald Kreuk kwam in 2004 bij Con Amore en nam het repertoire en de zangkwaliteit voortvarend onder handen, zodat Con Amore nu met meer dan gemiddeld plezier staan te zingen. Con Amore vierde op 25 april 2010 haar 25-jarig jublieum, met twee overvolle concertmappen. Op dit moment telt Con Amore 50 personen en repeteert iedere maandagavond in de kerk te Oosterhesselen.Nieuwe leden zijn van harte welkom en worden bij deze uitgenodigd om de sfeer te komen proeven.

Op 12 november 2011 waren de Melody Singers ook bij Con Amore te gast voor een uiterst leuke en leerzame gezamenlijke studiedag!